Reabilitarea termica a 7 blocuri din Targu Mures prin fonduri Regio Centru

Doua noi contracte de finantare nerambursabila semnate la sediul ADR Centru au alocat 3,52 milioane lei pentru reabilitarea termica a 326 apartamente din Targu Mures. Fondurile sunt alocate din bugetul Programului Regio, derulat la nivel Regiunii Centru de ADR Centru, prin DMI 1.2 – Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte.
Scopul acestor investitii este de a creste eficienta energetica a blocurilor de locuinte din Municipiul Tirgu Mures si implicit a conditiilor de viata ale populatiei prin imbunatatirea conditiilor de confort interior, reducerea consumurilor energetice, reducerea costurilor de intretinere pentru incalzire si apa menajera. La finalizarea acestor proiecte, Primaria Municipiului Targu Mures estimeaza ca se va realiza o reducere a consumului anual specific de caldura pentru incalzire in blocurile de locuinte izolate termic la valori sub 100 kwh/mp pe arie utila. Blocurile la care se vor efectua lucrarile de reabilitare sunt localizate pe Aleea Covasna nr. 12, Aleea Carpati nr. 43, str. Koos Ferenc, nr.21, din Piata Garii, nr. A3, str. Magurei, nr.17,19,21, 23,25,27 dar si Pasaj Mimozelor, nr.1.

Valoarea totala a celor doua proiecte este de 6,52 milioane lei, din care 3,52 milioane lei reprezinta fondurile nerambursabile alocate prin domeniul 1.2 al Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru, iar diferenta dintre cele doua sume reprezinta contributia financiara a beneficiarului la realizarea proiectelor.

Din cele 14 cereri de finantare depuse pe acest domeniu, pentru un numar de 12 proiecte s-au semnat contracte de finantare nerambursabila. Din bugetul Regio, gestionat de catre ADR Centru la nivelul Regiunii Centru, s-a alocat suma de 8,41 milioane euro pentru reabilitarea a 3689 de apartamente amplasate in municipiile Alba Iulia, Miercurea Ciuc si Tirgu Mures. Prin cele doua contracte semnate, municipiul Targu Mures are in total un numar de cinci proiecte contractate pentru reabilitare termica a blocurilor. In prezent pe acest domeniu a mai ramas un singur proiect in etapa de precontractare. Toate proiectele contractate urmeaza a fi finalizate pana la 31 decembrie 2015.

Daca doriti sa consultati lista proiectelor contractate pana in prezent, accesati link-ul http://harta.regio-adrcentru.ro/, unde aveti si localizarea geografica a tuturor proiectelor contractate.