AM POR a publicat rezultatele primelor studii de evaluare a impactului fondurilor europene asupra dezvoltării regionale din România.

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a efectuat, în perioada martie 2014 – iulie 2015, primele studii de evaluare a impactului fondurilor europene asupra dezvoltării regionale din România.

Au fost analizate 11 domenii majore de intervenție, ultimele șase DMI-uri fiind evaluate în vara anului 2015.  Studiile de evaluare realizate au analizat date disponibile despre proiectele derulate în cadrul programului până în data de 31 decembrie 2013.

Astfel, rezultatele ultimelor evaluări arată că intervențiile finanțate prin POR 2007-2013 au dus la creșterea numărului și a calității serviciilor oferite, la creșterea locurilor de muncă și a numărului de utilizatori. Beneficiile utilizatorilor finali – cetăţeni și comunităţi locale – se regăsesc în toate domeniile vizate: sănătate, managementul situaţiilor de urgenţă, sprijinirea afacerilor, decontaminarea terenurilor poluate și dezvoltarea turismului.

Studiile de evaluare pot fi consultate mai jos. De asemenea, rezumatul acestora poate fi vizionat accesând link-ul: http://www.inforegio.ro/ro/comunicate-2015/683-por-2007-2013-a-adus-locuri-de-munc%C4%83,-servicii-diversificate-%C8%99i-de-calitate-mai-bun%C4%83,-pentru-mai-mul%C8%9Bi-utilizatori.html.