Ambasadorii tarilor europene vor vedea rezultatele proiectelor europene pentru dezvoltarea Transilvaniei!

Reprezentanta Comisiei Europene deruleaza la nivel national, campania ”Yes, we care!” (”Da, ne pasa!”), pentru familiarizarea ambasadorilor statelor membre UE la Bucuresti cu proiectele finantate din fonduri europene in Romania. Tinand cont de buna colaborare cu RCE, dezvoltata de-a lungul anilor, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a propus ca Regiunea Centru sa fie promovata ca exemplu de bune practici in cadrul acestei campanii. Concret, in perioada 14-16 octombrie 2016, va avea loc in judetele Cluj si Alba cea de-a patra vizita din cadrul acestei campanii. Cele mai multe evenimente vor avea loc sambata, 15 octombrie, la Alba Iulia si Aiud.

In urma cu un an, delegatia de ambasadori ai tarilor membre ale Uniunii Europene a vizitat proiecte europene din judetul Sibiu. In aceasta toamna, continua seria de vizite la proiecte finantate de UE, in timpul Presedintiei slovace a Consiliului Uniunii Europene. Obiectivul este de a da o recunoastere a realizarilor romanesti in utilizarea sprijinului UE pentru a avansa contributia sa la UE. Tema acestei vizite este ”Transilvania, intre traditie si reinnoire!”

Angajata in misiunea sa de a sustine dezvoltarea durabila si echitabila a Regiunii Centru, in beneficiul tuturor cetatenilor sai, ADR Centru urmareste o mai buna promovare a oportunitatilor conturate prin profilul economico-social si turistic al celor sase judete componente ale Regiunii (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu). Acest demers este sustinut si agreat de deciziile Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru, pentru cresterea atractivitatii Regiunii Centru ca pol de dezvoltare economica, pe baza tuturor investitiilor realizate inclusiv din fonduri europene in ultimii ani. In acest sens, si in concordanta cu prioritatile de investitii ale Comisiei Europene, ADR Centru doreste in perioada urmatoare, sa intensifice activitatile de promovare a oportunitatilor de investitii existente, la nivel local si judetean, cu scopul atragerii de noi investitori, de a dezvolta serviciile de sprijin pentru companii, precum si de dezvoltare a legaturii dintre domeniile de cercetare si IMM-uri.

In aceste conditii, ADR Centru colaboreaza cu Reprezentanta CE pentru organizarea vizitei de documentare la care vor participa membri ai Corpului Diplomatilor din Statele membre UE, sau reprezentanti economici din cadrul ambasadelor statelor membre. Aceasta vizita va viza proiecte finantate din fonduri europene la Alba Iulia si Aiud. Prin acest eveniment, organizatorii considera ca vor fi reflectate, pe de o parte implicarea si pregatirea autoritatilor publice locale si a mediului privat pentru dezvoltarea de noi investitii si parteneriate. In judetul Alba este foarte mare interesul Consiliului Judetean si al Primariei albaiuliene de a sustine partenerii economici pentru promovarea oportunitatilor regionale si imbunatatirea potentialului economic.

La vizita de la Cluj Napoca si Alba Iulia vor participa E.S. Jan Gabor, Ambasadorul plenipotentiar al Slovaciei, E.S. Derek Feely, Ambasadorul plenipotentiar al Irlandei, E.S. Dimitris Hatziargyrou, Ambasadorul plenipotentiar al Ciprului, dl. Arkadiusz Michoński, Consilier Ministerial la Ambasada Poloniei, impreuna cu d-na Monica Loloiu, Consilier in cadrul Reprezentantei CE la Bucuresti. In judetul Alba, ziua de sambata va fi plina pentru invitatii straini. Vizita va include un periplu in Cetatea Vauban, intre orele 9.30-10.30, urmata de o intalnire oficiala, la Muzeul Principia, cu conducerea CJ Alba, a Primariei municipiului Alba Iulia si a Universitatii ”1 Decembrie 1918”. Dupa o alta intalnire cu reprezentantii mediului de afaceri local, invitatii straini vor vizita, in cursul dupa-amiezii de sambata, la Aiud, proiectul prin care a fost modernizat Colegiul National ”Bethlen Gabor”.

Va invitam sa participati la evenimentele din cursul diminetii de sambata, ce se vor desfasura la Alba Iulia, precum si ulterior la Colegiul aiudean.                                                                                                                                                                                                                                  Alba Iulia, 14.10.2016