Caravana de informare privind prioritatile de investitii din fonduri nerambursabile

ADR Centru sintetizeaza informatiile privind fondurile europene 

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in colaborare cu Consiliile judetene din Regiunea Centru si reprezentantii Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, dar si ai altor organisme regionale, vor prezenta, marti 21 aprilie 2015, in Sala ”Orchidea Events” din Sfantu Gheorghe, informatii actualizate privind pregatirea de proiecte pentru perioada de finantare 2014-2020. Seria acestor evenimente a inclus, saptamana trecuta, intalniri de lucru la Miercurea Ciuc si Brasov si va continua miercuri la Alba Iulia, iar pana la sfarsitul lunii aprilie astfel de intalniri vor fi organizate la Targu Mures si Sibiu. In acest fel, la nivel regional, peste 600 de persoane vor primi cele mai recente informatii privind proiectele finantate din fonduri europene, in urmatoarea perioada.

Suita acestor evenimente a fost conceputa de ADR Centru pentru a veni in sprijinul potentialilor solicitanti de fonduri europene nerambursabile, alocate prin Programele Operationale 2014-2020. Transferul noilor informatii se bazeaza pe experienta dobandita prin implementarea POR 2007-2013, pe prezentarea proiectelor de succes si a metodelor prin care au fost depasite eventualele probleme intampinate pe parcursul derularii acestora. In cadrul Sedintei CDR Centru din luna martie, desfasurata la Brasov, a fost analizata oportunitatea derularii unor astfel de seminarii de informare a potentialilor beneficiari de fonduri europene nerambursabile, pentru pregatirea proiectelor finantabile in perioada 2014-2020. Membrii CDR Centru au fost de acord in unanimitate ca aceasta propunere vine in intampinarea nevoilor potentialilor beneficiari de fonduri si au solicitat ADR Centru organizarea acestor intalniri de lucru, reunite sub egida unei Caravane de informare ”Fondurile Europene 2014-2020 in Regiunea Centru”, care se va derula in perioada 15-30 aprilie 2015. In judetul Covasna evenimentul propus va avea loc in Sala Orchidea Events” din Sfantu Gheorghe, incepand cu ora 11. In data de 22.04.2015 va avea loc si cel de-al patrulea seminar de acest gen, la Alba Iulia, in sala de conferinte a Hotelului Parc.

La precedentul eveniment, din Brasov, au fost prezenti, in calitate de reprezentanti ai institutiilor de nivel guvernamental, domnii Valeriu Soneriu, Secretar de stat in cadrul MFE si Catalin Gheran, director in cadrul AM POS Mediu. Tot la seminarul din Brasov a participat domnul prefect Mihai Mohaci, vicepresedintele CJ Brasov – Mihail Vestea, directorul OI POS Mediu Sibiu, Mihai Croitoru si doamna Nicoleta Buta, director AFIR Brasov. Cu o zi inainte, in 16 aprilie, la Miercurea Ciuc, seminarul de lucru organizat de ADR Centru s-a bucurat de prezenta vicepresedintelui CJ Harghita, domnul Barti Tihamer si a directorului AFIR Harghita, Ioan Hirb. La seminariile din Harghita si Brasov au participat peste 230 de persoane, interesate de pregatirea noilor proiecte finantate din fonduri europene.

”Am constatat, in aceste intalniri directe, ca nevoia de informare a potentialilor beneficiari de fonduri nerambursabile este foarte mare. Un aspect important al noii perioade de programare, in cadrul careia au fost deja lansate patru programe operationale, il constituie corelarea viitoarelor finantari europene pentru anii 2014-2020, pe principalele directii de dezvoltare: Competitivitatea, Oamenii si societatea, Infrastructura si Resursele, dar si Spatiul rural. De aceea, am axat seminariile noastre pe cateva paliere, respectiv pe prezentarea stadiului de implementare a POR in perioada 2007-2013, pe prezentarea unor probleme, dar si a proiectelor de succes din perioada care se incheie in acest an, precum si pe o prezentare a legaturilor dintre toate programele operationale, astfel incat sa ne maximizam impactul multiplicarii de informatii. Aceasta actiune va sustine, cu siguranta, activitatea noastra institutionala de coordonare a finantarilor acordate prin programul REGIO, in asa fel incat, la finalul anului 2015, gradul de absorbtie a fondurilor nerambursabile alocate regiunii sa depaseasca valoarea de 80%. Am beneficiat, in demersul nostru de organizare a seminariilor din cadrul Caravanei, de sprijinul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, ai Organismului Intermediar POSDRU Regiunea Centru, ai altor organisme implicate in pregatirea de proiecte pentru perioada de finantare 2014-2020 si, in special, al Consiliilor judetene din Regiunea Centru”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, referindu-se la aceste evenimente de informare din Regiunea Centru.

Va invitam sa fiti alaturi de noi pentru a afla informatii despre finantarea proiectelor europene incepand cu acest an! Pentru detalii privind organizarea acestor intalniri, urmariti pagina web www.regio-adrcentru.ro si pagina de Facebook a ADR Centru!