Liceul teoretic Mircea Eliade deserveste o populatie de 20.000 de persoane, fiind unicul furnizor de servicii educative postgimnaziale din zona. In prezent liceul are 18 sali de clasa, un numar insuficient de grupuri sanitare, o constructie si instalatii deficitare sau de neutilizat. Reabilitarea acestui liceu este justificata de beneficiar prin lipsa acuta de laboratoare si cabinete, sali de lectura dotate conform standardelor, absenta unei sali multifunctionale, dar si prin starea precara a incintei, datorita reabilitarii de-a lungul anilor de proasta calitate. Prin fondurile nerambursabile solicitate prin proiect, beneficiarul urmareste reabilitarea, consolidarea si modernizarea cladirii existente si extinderea acesteia cu un corp de cladire format din parter si doua etaje. Prin reabilitarea liceului se vor crea si o sala multifunctionala, o sala de lectura, un cabinet fonic, cabinete medicale si laboratoare, spatii destinate celor 552 de elevi si 20 de cadre didactice. De asemenea, din bugetul alocat, se vor achizitiona materiale si echipamente didactice si IT, iar prin reabilitarea si modernizarea instalatiilor va creste eficienta energetica a liceului. Proiectul, ce are o perioada de implementare de 14 luni, are o valoare totala de peste 10,29 milioane lei, din care 8,01 milioane lei reprezinta fondurile nerambursabile solicitate, diferenta pana la valoarea totala a proiectului fiind reprezentata de contributia beneficiarului la cheltuielile eligibile si neeligibile ale proiectului.
„Am reusit sa finantam, pana in prezent, la nivelul Regiunii Centru, 23 de scoli, licee, colegii, grupuri scolare prin domeniul major de interventie 3.4 al Programului Operational Regional. Vorbim de peste 100 milioane de lei fonduri nerambursabile, pe care ii alocam pentru construirea sau renovarea unor cladiri si noi sali de clasa, racordarea acestor unitati de invatamant la utilitati si dotarea cu mobilier sau echipamente scolare performante. Toate aceste fonduri sunt bine cheltuite, pentru crearea confortului necesar si a unor conditii de studiu ce le dau elevilor posibilitatea sa se poata concentra pe acumularea de noi cunostinte si de a se perfectiona. Prin echipa de care dispune, ADR Centru va oferi Primariei Intorsura Buzaului, ce este beneficiarul finantarii, sprijinul necesar pentru a duce la bun sfarsit acest proiect,” a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.
Cresterea numarului de elevi, imbunatatirea conditiilor de studiu, cresterea calitatii procesului de invatare, conditii de studiu performante, sustinerea cadrelor didactice in procesul de invatare, stimularea educatiei si a cercetarii, dar si multumirea parintilor, sunt cateva din rezultatele calitative urmarite de beneficiar in pregatirea unei generatii mai bune. Sanse mai mari pentru un viitor mai bun si dezvoltarea unor generatii cu respect pentru valori sunt, de asemenea, obiective de calitate stabilite de beneficiar.