S-a publicat modelul de aviz necesar investiţiilor din cadrul POR în creșterea eficienței energetice a unităților de învățământ

Ministerul Educației Naţionale a publicat, la solicitarea Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional, modelul de aviz privind oportunitatea investiției, necesar pentru proiectele de creștere a eficienței energetice în unitățile de învățământ, finanțate prin Prioritatea de Investiții 3.1 „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor”, Operațiunea B – Clădiri publice a Programului Operațional Regional 2014-2020.

Avizul face parte din documentația pentru proiectele ce vizează unităţi de învăţământ, pe care o depun solicitanții de fonduri europene, odată cu cererea de finanțare. Solicitarea avizului se face la Ministerul Educației Naţionale și este prevăzută în Ghidul specific aferent acestei Priorității de Investiții.

Modelul de aviz privind oportunitatea realizării unor investiții finanțate prin Programul Operațional Regional și constituirea Comisiei pentru acordarea sa, la nivelul MEN, sunt reglementate prin Ordinul nr. 3432/09.03.2017.