Consiliul pentru Dezvoltare Regională CENTRU se întruneşte la Brașov, în ultima ședință a anului 2010

ADR Centru organizează şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Centru în data de marți, 7 decembrie 2010, la sediul Consiliului Județean Brașov. Evenimentul este conexat şi cu o reuniune a Comitetului Regional de Evaluare Strategică şi Corelare (CRESC) Centru. La aceste manifestari participă reprezentanti ai autorităţilor publice locale şi ai ONG relevante în implementarea programului REGIO în Regiunea Centru urmând să fie analizat Planul de activitate al ADR Centru propus pentru anul 2011.

Şedinţa CDR Centru va debuta cu Proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei Regiunii Centru pentru utilizarea resurselor regenerabile de energie. Această Strategie a fost realizată în cadrul proiectului RenErg EuReg – „Resurse regenerabile de energie – o soluţie pentru dezvoltarea durabilă a două regiuni europene”. Implementarea acestui proiect, finanțat de Comisia Europeană prin Programul Cadru Șapte 2007 – 2010, Regiuni ale Cunoașterii, a reprezentat o etapă strategică de analiză și pregătire a unor direcții de acțiune, la nivel regional, care să permită utilizarea la scară largă a energiei provenite din surse regenerabile.

Întâlnirea de lucru a membrilor CDR și CRESC Centru va avea ca teme principale analiza Raportului privind stadiul implementării Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru la data de 31 octombrie 2010 și analiza unor propuneri de realocare a unor fonduri în cadrul Programului Operaţional Regional. Aceste documente vor fi dezbătute ținând cont de concluziile Comitetului de Monitorizare a Programului Operaţional Regional, desfășurat în perioada 10-11 noiembrie 2010. Discuţiile privind implementarea Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru vor viza inclusiv corelarea proiectelor finanţate sau finanţabile la nivelul Regiunii Centru din fonduri publice.

Pe Ordinea de zi a lucrărilor este prevăzută și adoptarea proiectelor de hotărâri privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli al ADR Centru pentru anul 2011, a Planului de lucru al ADR Centru pentru anul 2011 și avizarea Protocolului de colaborare pentru înfiinţarea Clusterului Electrotehnic – ETREC. Un punct distinct în cadrul ședinței CDR Centru se referă la dezbaterea unei informări privind derularea programelor Phare la nivelul Regiunii Centru, ținând cont de faptul că în perioada următoare aceste programe se încheie, cu rezultate bune pentru Regiunea Centru.

Ședința CDR Centru se va încheia cu dezbaterea informărilor privind stadiul implementării proiectelor Polului de Creştere Braşov și privind realizarea unui proiect regional „Centru Regional de Orientare Şcolară şi Vocaţională“ al acestui pol de creştere.

Lista completă a punctelor de pe Ordinea de zi și materialele Şedinţei CDR Centru din data de 7 decembrie 2010 se găsesc pe site-ul www.adrcentru.ro, secţiunea „Despre noi/CDR“.
„Preocupările noastre de atragere în procent cât mai mare și distribuire unitară a fondurilor structurale alocate pentru investiţii în infrastructură şi dezvoltare regională vor fi dezbătute și în această întâlnire a membrilor CRESC şi CDR Centru. Trebuie să asigurăm corelarea și integrarea a cât mai multe proiecte, pentru dezvoltare regională unitară, pe baza oportunităţilor care mai sunt active pentru depunerea proiectelor de finanţare nerambursabilă prin programul REGIO. În Regiunea Centru toate domeniile majore de intervenţie sunt acoperite de proiecte, cu excepţia unui singur domeniu din cadrul Axei prioritare 4. Vom dezbate cu partenerii noștri regionali modul cum putem impulsiona depunerea de cereri de rambursare corecte și complete, pentru ca derularea proiectelor contractate să decurgă în cele mai bune condiții”, a declarat domnul Simion Creţu, director general ADR Centru.

Vă invităm pe această cale să luați parte la lucrările Ședinței CDR Centru, la sediul Consiliului Județean Brașov, marți, 7 decembrie 2010, începând cu ora 11:00.