Prin participarea la evenimentul Zilele Landului Brandenburg REGIUNEA CENTRU SE PREZINTA LOCUITORILOR UNEI IMPORTANTE REGIUNI GERMANE

ADR Centru a primit, din partea Cancelariei de Stat a Landului Brandenburg din Germania, invitatia de a participa la cea de XX-a editie a evenimentului Zilele Landului, organizat anul acesta in orasul Schwedt/Oder, in perioada 4-5 septembrie 2010. Participarea la aceasta manifestare survine la numai doua luni dupa vizita de lucru a reprezentantilor Regiunii Centru in Landul Brandenburg, regiune eu-ropeana cu care cele sase judete din Romania desfasoara un parteneriat activ de peste 8 ani.

Recenta vizita de lucru a reprezentantilor Regiunii Centru in Landul Brandenburg, a fost o confirmare a parte-neriatului prin care Cancelaria de Stat a acestui land, care a sustinut activ eforturile noastre de dezvoltare, a dorit sa impulsioneze activitatile si proiectele comune derulate in regiunea noastra. Pe langa experienta ad-ministrativa a Landului Brandenburg, Regiunea Centru a mai beneficiat in urma acestui parteneriat si de un avantajos schimb de bune practici, deoarece acest land este cel mai avansat din Germania din punctul de vedere al introducerii si utilizarii pe scara larga a energiei produse din surse regenerabile. Un alt punct forte al acestei regiuni germane il reprezinta posibilitatea de cooperare in domeniul Grupului de Lucru „Orase cu cen-tre istorice“ al landului, pentru influentarea dezvoltarii urbane. In aceste conditii, participarea la un eveniment cum sunt Zilele Landului Brandenburg reprezinta, atat pentru partea romana, cat si pentru partea germana, o oportunitate.

Regiunea Centru va fi reprezentata la cea de-a XII-a editie a Zilelor Landului Brandenburg, ce se vor desfasura in localitatea Schwedt/Oder, de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, care va promo-va, pe durata desfasurarii evenimentului, oportunitatile oferite de catre cele sase judete in domeniul socio-economic si al investitiilor in turism. Aceasta participare este conceputa in scopul intaririi relatiilor internationale bilaterale, printr-un schimb avantajos de informatii. Regiunea Centru este prima din Romania care participa la acest de eveniment, la care vor fi prezente si regiuni din Polonia si Ungaria. In cadrul acestei manifestari se vor prezenta traditiile inca vii din regiunea noastra, dar si progresul inregistrat de Regiunea Centru in principalele domenii economice.

”Regiunea Centru este una dintre cele mai dezvoltate din Romania, dar, tinand cont ca intreaga Europa traverseaza o profunda criza economica, la nivelul Regiunii trebuie sa identificam, impreuna cu partenerii germani, cele mai bune cai de concretizare a unor proiecte viitoare. Prin participarea la aceasta manifestare se continua schimbul de informatii si reusim sa facem cunoscuta Regiunea Centru si locuitorilor Landului Brandenburg, nu numai factorilor de decizie politica. Prin schimbul de informatii si prin promovarea oportunitatilor noastre vom putea fundamenta atragerea, in anii urmatori, de fonduri nerambursabile in dome-niul energiilor regenerabile, al reabilitarii oraselor cu centre istorice, dar si pentru dezvoltarea domeniului rural si turismului. Prin accentul pus pe aceste domenii vom incerca sa diminuam efectele reculului economic si sa punem bazele unei dezvoltari regionale durabile. In aceste conditii, parteneriatul bilateral dintre Regiunea Cen-tru si Landul Brandenburg, isi dovedeste pe deplin importanta”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Alba Iulia,
24.08.2010