S-a lansat Editia V a Competitiei Access City Award 2015

Orasele europene sunt invitate sa participe la competitia Access City Award 2015. Premiul este acordat orasului cu peste 50 000 de locuitori, care a imbunatatit accesibilitatea, in mod demonstrabil si durabil, in aspectele fundamentale ale vietii urbane si care are planuri concrete pentru imbunatatiri viitoare.

Candidaturile trebuie depuse prin completarea si trimiterea formularului de inscriere online pana la data de 10 septembrie 2014. Aceasta competitie a fost lansata pentru a creste nivelul de constientizare cu privire la dizabilitate si a promova initiativele de accesibilitate in orasele europene care au peste 50.000 de locuitori. Premiul se acorda pentru asigurarea accesului egal la viata urbana pentru persoanele cu dizabilitati. Initiativa urmareste sa incurajeze orasele sa se inspire unele de la celelalte pentru a inova si a partaja bune practici.

Premiul acopera actiuni in urmatoarele domenii:

  • Zone intravilane si spatii publice;
  • Transport si infrastructuri conexe;
  • Tehnologia informatiei si comunicatiilor, inclusiv noile tehnologii (TIC); si
  • Facilitati si servicii publice

Procesul de selectie al juriului european pentru Access City Award 2015
Pana la trei orase vor fi selectate de catre juriile nationale din fiecare tara, pe baza criteriilor de evaluare fur-nizate de catre Comisia Europeana. Acesti candidati nationali vor fi evaluati de catre un juriu european.

Premii
Comisia Europeana va decerna premiile pe 3 decembrie 2014, la Bruxelles, cu ocazia conferintei anuale „Ziua europeana a persoanelor cu dizabilitati”. Se vor acorda premiul intai, doi si trei, plus patru mentiuni speciale, cate una in fiecare dintre domeniile acoperite de premiu.

Pentru informatii suplimentare

        http://ec.europa.eu/justice/events/access-city-award-2015/index_ro.htm
        http://ec.europa.eu/justice/discrimination/disabilities/award/index_en.htm