FONDURILE NERAMBURSABILE REGIO AJUTA LA PREGATIREA TINERILOR DIN AVRIG

In data de, 18 martie 2010, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, a fost semnat un nou contract de finantare nerambursabila, prin Programul Operational Regional – REGIO, pentru imbunatatirea conditiilor de studiu ale liceenilor din Avrig – judetul Sibiu. Este vorba despre proiectul depus de Consiliul local al orasului Avrig si intitulat „Extindere, mansardare corp B si refacere sarpanta corp A la Liceul Teoretic “Gheorghe Lazar“ Avrig str. Horea nr.27 si asigurarea dotarilor necesare”. Bugetul cererii de finantare este de peste 7,5 milioane lei. ADR Centru este permanent preocupata de asigurarea resurselor necesare dezvoltarii infrastructurii educationale, prin Programul Operational Regional si saluta toate initiativele care duc la imbunatatirea conditiilor de studiu ale tinerilor din Regiunea Centru.

Contractul de finantare pentru acest proiect a fost semnat de catre domnul Arnold Gunter Klingeis, primarul orasului Avrig, si domnul Simion Cretu, director general ADR Centru. Beneficiarul direct al acestei initiative este Consiliul local Avrig, alaturi de cei aproape 800 de elevi inscrisi la studii in institutia de invatamant care va fi modernizata. Proiectul a fost depus spre finantare prin Programul Operational Regional – Axa Prioritara 3, Domeniul Major de Interventie 3.4 – „Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”. Cererea de finantare, ce solicita fonduri nerambursabile in valoare de peste 6 milioane lei, are ca obiectiv extinderea si modernizarea capacitatii unitatii de invatamant „Liceul Teoretic Gheorghe Lazar Avrig”, in vederea facilitarii accesului la educatie a populatiei orasului Avrig si a populatiei din zonele limitrofe.

Elevii liceului „Gheorghe Lazar” vor beneficia, dupa 27 de luni, perioada necesara pentru finalizarea proiectului, de un spatiu potrivit pentru biblioteca scolara, de un centru specializat de informare si documentare si de trei noi laboratoare, de chimie, fizica si biologie. In plus, prin acest proiect vor fi realizate 5 noi sali de clasa si doua terenuri de sport, cu pista de alergare. Dupa implementarea proiectului, liceul din Avrig va avea cel putin 797 elevi si 59 de salariati.

„Am constatat, cu satisfactie, ca administratia publica a pregatit multe proiecte pentru reabilitarea infrastructurii educationale. Programul Operational Regional – REGIO pune la dispozitia elevilor nostri resurse financiare importante, necesare pentru a imbunatati calitativ procesul didactic. Pe de alta parte, analizand cu domnul primar Klingeis resursele de dezvoltare ale orasului Avrig, am ajuns la concluzia ca pregatirea tinerilor este foarte importanta, tinand cont de programele si proiectele pe care administratia publica locala din acest oras sibian le pregateste, in special in domeniul energiilor regenerabile. De o asemenea abordare are nevoie Regiunea Centru, de alegerea celor mai bune oportunitati de dezvoltare, prin proiecte integrate sau interdependente, incat sa se genereze o crestere economica sustenabila”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Alba Iulia, 18.03.2010