Premiile Regio Stars – sau cum puteți fi recunoscuți la nivel european

Aveți un proiect original, care poate fi folosit ca exemplu sau sursă de inspirație pentru alte proiecte? Atunci sunteți candidatul ideal pentru premiile Regio Stars. Termenul limită de înscriere pentru ediția din acest an a premiilor Regio Stars se apropie de final! Depuneți candidatura dumneavoastră înainte de 28 februarie și aveți șansa de a câștiga unul din prestigioasele premii Regio Stars 2015.

La fel ca în anii anteriori, ediția din acest an a premiilor Regio Stars va pune în lumină cele mai impresionante și mai inovatoare proiecte europene cofinanțate de politica de coeziune a UE. Obiectivul premiile RegioStars este de a identifica bunele practici în dezvoltarea regională și pentru a evidenția proiectele originale și inovatoare care ar putea fi atractive și de inspirație pentru alte regiuni.

Categoriile premiilor pentru 2015 sunt:
1. CREȘTERE INTELIGENTĂ: Descătușarea potențialului de creștere al IMM-urilor pentru o economie digitală
2. CREȘTERE DURABILĂ: Mobilizarea investițiilor în eficiența energetică în beneficiul cetățenilor și societății
3. CREȘTERE FAVORABILĂ INCLUZIUNII: Integrarea în societate a persoanelor expuse riscului de excluziune socială
4. CITYSTAR: Transformarea orașelor pentru viitoarele provocări
Formularele de înscriere pot fi completate în limbile engleză, franceză sau germană. Finaliștii selectați vor fi informați până la sfârșitul lunii mai 2015. Informații suplimentare privind modalitățile de înscriere, inclusiv ghidul pentru candidați, formularul de înscriere, precum și criteriile de eligibilitate și de atribuire a premiilor, pot fi găsite la următorul link: http://ec.europa.eu/regional_policy/projects/regiostars/regiostars_en.cfm#1

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la Bruxelles, cu ocazia Open Days, la 14 octombrie 2015. Proiectele câștigătoare vor fi premiate de către Corina Crețu, comisarul UE pentru politică regională, și președintele juriului constituit, care le vor înmâna câștigătorilor un trofeu și un „certificat de câștigător Regio Stars”. Totodată, va fi realizat și un material video de scurt metraj despre fiecare proiect câștigător, care poate fi utilizat în scopuri promoționale.
În cazul în care aveți orice alte întrebări, puteți transmite e-mail la regio-stars@ec.europa.eu.