Presa din Regiunea Centru este invitata la o noua vizita la proiecte REGIO

 Miercuri si joi, in 20 si 21 august a.c., jurnalistii din Regiunea Centru sunt invitati la o noua vizita pe teren, pentru a vedea cum si pentru ce s-au alocat fondurile Regio, derulate de ADR Centru. Aceasta vizita este mai deosebita, deoarece in perioada 20-23 august 2014 doamna Angela Filote, sefa Reprezentantei CE in Romania, viziteaza judetul Alba si, in cele doua zile de la mijlocul saptamanii, va fi oaspetele ADR Centru. In cadrul vizitei la proiecte Regio, se vor vedea rezultatele a trei initiative deja finalizate, pe domeniul social, dar si pentru sustinerea mediului privat, prin investitii in medicina si turism.

In acest context, ADR Centru are placerea de a invita ziaristii sa se alature delegatiei Reprezentantei CE din Romania, pentru a vedea la fata locului rezultatele unor proiecte finantate din bugetul Programului Operational Regional, in judetul Alba. Dupa intalnirea cu doamna Angela Filote, in data de 20.08.2014, incepand cu ora 15.00, echipa Agentiei si invitatii sai se vor deplasa de la sediul ADR Centru la una dintre cele mai performante clinici de urologie din Transilvania, proiect realizat de catre o microintreprindere, prin care s-au creat 6 locuri de munca si unde peste 100 pacienti sunt tratati lunar in conditii moderne.

A doua zi, incepand cu ora 9.15, programul vizitei include o deplasare in municipiul Aiud, unde, la Centrul de Multifunctional de Servicii Sociale, doamna Filote va vedea rezultatul investitiilor Consiliului Judetean Alba si al municipalitatii aiudene. Aici, intr-o fosta centrala termica de cartier, dezafectata de ani de zile, s-a realizat un centru care ofera servicii sociale pentru copii si tineri aflati in situatii speciale. Un centru de logopedie, dar si unul pentru recuperare si kinetoterapie functioneaza in cladirea reabilitata din temelii, unde, in timpul anului scolar, invata si un grup de copii cu probleme de autism. In acest context, delegatia condusa de ADR Centru va fi informata si despre felul in care investitiile in infrastructura, finantate prin programul REGIO, au fost continuate prin proiecte in domeniul economiei sociale.

In fine, tot joi, in jurul orei pranzului, echipa ADR Centru si jurnalistii se vor deplasa la Ciumbrud, pentru a vedea cum un investitor privat a schimbat in bine o fosta magazie de CAP comunist, realizand o structura moderna de primire turistica. Pe tot parcursul vizitei, participantilor le vor fi oferite informatii privind stadiul implementarii Programului Operational Regional 2007-2013 la nivelul Regiunii Centru, pentru a sublinia evolutia proiectelor si modul cum sunt cheltuite fondurile nerambursabile. Vizita se va incheia cu o sesiune de intrebari si concluzii pentru presa, ce vor avea loc in cadrul unei intalniri degajate, la ultimul proiect vizitat, ”Casa Domeniile Vinului”.

Atasat regasiti Agenda evenimentului. Va asteptam sa participati alaturi de noi si de delegatia Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, condusa de doamna ambasador Angela Filote, la vizitarea unor proiecte REGIO din judetul Alba in zilele de 20 si 21 august 2014.