Prin programul Regio Centru se aloca 26 milioane lei fonduri nerambursabile pentru modernizarea unei portiuni din DJ 142E din Sibiu

Vineri, 20 decembrie 2013, la sediul Consiliului Judetean Sibiu s-a semnat un nou contract de finantare nerambursabila din fondurile nerambursabile Regio alocate la nivelul Regiunii Centru. Fondurile sunt solicitate pentru imbunatatirea conditiilor de trafic pe tronsonul aferent, peste 16 km de drum judetean fiind modernizati la finalul proiectului. Contractul a fost semnat de catre presedintele Consiliului Judetean Sibiu, domnul Ioan Cindrea si de catre directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu.

Proiectul ”Modernizare DJ 142 E Darlos (intersectia DJ 142A) – Alma – Dumbraveni – Hoghilag – DN 14, km 0+000-20+130”, a fost depus spre finantare de catre Consiliul Judetean Sibiu si are o valoare totala de 34,15 milioane lei din care 26,68 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata. Fondurile solicitate spre finantare pentru acest proiect sunt alocate din bugetul domeniului major de interventie 2.1 al Programului Operational Regional, domeniu prin care au fost disponibile 93,65 milioane euro pentru reabilitarea drumurilor din Regiunea Centru. Timp de 21 de luni, perioada estimata ca fiind necesara pentru realizarea activitatilor proiectului, se vor executa lucrari de reabilitare si modernizare a drumului pentru imbunatatirea conditiilor de trafic pe tronsonul: 0+000 – 20+130 al Drumului Judetean 142 E, Dirlos – Alma – Dumbraveni – Hoghilag. Prin implementarea acestui proiect Consiliul Judetean Sibiu doreste sa imbunatateasca accesibilitatea in regiune sa creasca atractivitatea zonei din nordul judetului Sibiu, sa faciliteze accesul la locurile de munca a angajatilor cu domiciliul in localitatile din zona deservita de DJ 142 E, sa elimine blocajele din trafic si sa asigure traversarea localitatilor in conditii de siguranta. Prin modernizarea acestui drum beneficiarul va oferi o alternativa la cel mai circulat drum din zona, si anume DN 14.

”Este ce-al de-al cincilea proiect ce vizeaza reabilitarea retelei rutiere din Sibiu, depus de catre CJ Sibiu, contractat si finantat din fondurile nerambursabile Regio. Gradul de contractare al proiectelor depuse pe acest domeniu este de 127%, iar gradul de absorbtie, respectiv de rambursare a cheltuielilor beneficiarilor, este de 72,48%. Avem sapte proiecte de reabilitare a drumurilor care sunt deja finalizate. Cunoastem cu totii relevanta unei infrastructurii rutiere de calitate si trebuie sa recunoastem ca in ultimii ani calitatea multor drumuri din Regiunea Centru s-a imbunatatit. Reabilitarea drumurilor prin fondurile Regio, se alatura tronsoanelor construite de autostrada prin programul derulat de catre Ministerul Transporturilor sau a drumurilor reabilitate don fondurile Consiliilor judetene. Astfel, cu totii contribuim la imbunatatirea traficului de pasageri si a transportului rutier, in consecinta la imbunatatirea aspectelor economico-sociale din Regiunea Centru”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Pe acest domeniu de finantare nerambursabila s-au depus 46 de proiecte dintre care 18 au intrat la finantare. In prezent doar un proiect mai este in etapa precontractuala si alte 10 au ramas in lista de rezerva a domeniului. Prin toate proiectele contractare se reabiliteaza 90,97 km de drum judetean, 6,43 km de sosea de centura si 2,87 km de strazi. Pentru a localiza proiectele contractate, dar si pentru mai multe informatii referitoare la proiecte, puteti accesa harta proiectelor Regio de pe site-ul aferent programului, la nivel regional, www.regio-adrcentru.ro