Actiuni de promovare a Regiunii Centru si a rezultatelor Programului Operational Regional

Reprezentantii ADR Centru au continuat seria de evenimente dedicate promovarii rezultatelor finantarilor atrase in Regiune si in acest week-end. Materiale promotionale si multe materiale informative au fost distribuite prin intermediul a doua evenimente dedicate informarii cetatenilor din judetul Alba. Peste 500 de persoane au trecut pe la standurile ADR Centru ce au fost amenajate la ”Targul ALEA, organizat pentru promovarea surselor de energie regenerabila”, ce a avut loc la Alba Iulia, si Festivalul ”Toamna cugireana” ce reuneste an de an cugirenii la poalele Muntelui Dragana.

Cele doua evenimente s-au desfasurat in intervalul 28-30 septembrie 2012 si au incheiat saptamana plina de evenimente de promovare a Programului Operational Regional si a rezultatelor obtinute la nivelul Regiunii Centru. Suita evenimentelor a demarat cu un eveniment national ce s-a desfasurat la Bran, judetul Brasov, Regiunea Centru, unde reprezentantii ADR Centru, alaturi de celelalte regiuni din tara, de beneficiarii de finantari nerambursabile, de mass media si alaturi de reprezentantii birourilor de informare pe teme europene au prezentat proiectele derulate, rezultatele obtinute sau informatiile transmise ce au avut ca subiect central fondurile nerambursabile Regio. La cele doua evenimente organizate in judetul Alba au fost distribuite peste 1500 de materiale informative si obiecte promotionale, si au fost aplicate peste 100 de chestionare-concurs, ce au pus accentul pe ilustrarea prin imagini a proiectelor finantate prin fonduri nerambursabile sau prin articole utile ce prezinta institutiile prin care se deruleaza fondurile nerambursabile. Atat partenerii straini ai organizatorilor, cat si oficialitatile prezente la fiecare eveniment au primit, la randul lor, materiale informative sau chestionare concurs, contribuind astfel la actiunile de promovare ale programului.

„Acest gen de evenimente sunt destinate informarii cetatenilor din regiune si a populatiei dintr-o anumita de zona de faptul ca in jurul nostru sunt proiecte finantate prin fonduri nerambursabile Regio. Identificand sigla Regio putem vedea concret locatiile unde sunt proiecte implementate sau echipamente achizitionate din fondurile nerambursabile ale programului. Atat ADR Centru, cat si cei 359 de beneficiari de finantari Regio, autoritati publice locale, scoli, spitale, IMM-uri sau ONG-uri, contribuim cu totii la evidentierea faptului ca fondurile sunt cheltuite in mod transparent. Aceste evenimente vin in completarea celorlalte 30 de evenimente pe care le-am organizat sau la care am participat in primul semestru al acestui an si a celorlalte pe care le vom organiza de acum incolo, pentru promovarea programului si informarea cetatenilor referitor la destinatia fondurilor”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Evenimentele de informare si promovare organizate de catre ADR Centru continua pe parcursul acestei saptamani prin organizarea intalnirii de lucru a Comitetului Regional de Planificare. In cadrul acestei intalniri reprezentantii Regiunii Centru, alaturi de expertii ADR Centru, vor aduce in discutie Planul Regional de Dezvoltare, in special Analiza socio-economica a Regiunii Centru, si pregatirea portofoliului regional de proiecte pentru perioada de programare financiara europeana 2014-2020.