Premiul peisajului 2012-2013

ADR Centru anunta lansarea concursului “Premiul peisajului 2012-2013”. Candidaturile in vederea acordarii premiului se primesc pana la data de 20 octombrie 2012, urmand ca premiul sa fie decernat in luna octombrie 2013. Concursul este o initiativa a Consiliului Europei, destinata cresterii constientizarii societatii civile asupra valorii peisajelor naturale si culturale. Pot participa la concurs autoritatile locale si regionale, dar si ONG-urile daca au avut contributii remarcabile la protectia, managementul sau amenajarea peisajului.

Premiul peisajului 2012-2013 este una din initiativele luate de Consiliul Europei pentru cresterea constientizarii societatii civile privind valoarea si rolul peisajelor naturale pentru societate si promovarea teritoriului. Peisajul contribuie la formarea culturilor locale, ca o componenta de baza a patrimoniului natural si cultural european si este o parte importanta a calitatii vietii, contribuind la bunastarea umana si la consolidarea identitatii europene. Se pot inscrie in concurs autoritatile locale si regionale si gruparile lor care, in cadrul politicilor nationale, au pus in practica politici sau masuri de protectie, management si/sau amenajare a peisajelor, care s-au dovedit a avea efect de lunga durata si au putut servi ca exemplu pentru alte autoritati publice din Europa. Printre entitatile eligibile se numara si organizatiile non-guvernamentale care au avut contributii particulare remarcabile la protectia, managementul sau amenajarea peisajului.

In acest scop, MDRT organizeaza un concurs de selectie a dosarelor, pe baza procedurilor si criteriilor stabilite de Consiliul Europei si va transmite rezultatul selectiei, catre Secretariatul General al Consiliului Europei pana la 31 decembrie 2012. Termenul limita pentru transmiterea aplicatiilor la registratura Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului este 20 octombrie 2012. Pentru inscrierea in competitie, transmiteti dosarul de candidatura, completat in limba engleza sau franceza, atat pe suport informatic cat si pe hartie. Formularele si regulamentul concursului le puteti descarca de pe site-ul MDRT, http://www.mdrt.ro/premiul-peisajului.

Mai multe informatii despre eligibilitate si desfasurarea concursului, in Regulamentul pentru decernarea Premiului Peisajului de catre Consiliul Europei. Pentru detalii cu privire la procedura de selectie, criterii de eligibilitate, continutul dosarului de candi-datura si informatii suplimentare cu privire la acest premiu, vizitati pagina web a Consiliului Europei la adresa: www.coe.int/europeanlandscapeconvention.