Materiale de Identitate Vizuala REGIO disponibile pentru beneficiarii finantarilor nerambursabile

Activitatile de comunicare privind modul de utilizare a Instrumentelor Structurale in Romania urmaresc cresterea nivelului de informare, constientizare si transparenta in privinta asistentei oferite tarii noastre de catre Uniunea Europeana si crearea unei imagini coerente a acestei asistente financiare nerambursabile.
Comunicarea trebuie sa reflecte continutul activitatilor finantate prin Programul Operational Regional si trebuie sa garanteze un grad inalt de transparenta in utilizarea fondurilor.
Identitatea vizuala a Programului Operational Regional (POR) 2007-2013, care are pentru Romania brandul REGIO, va contribui la construirea unei imagini coerente a programului si la realizarea obiectivelor de informare, constientizare si transparenta a programului.
Manualul de identitate vizuala (MIV) pentru Programul REGIO a fost elaborat pentru a sprijini beneficiarii de finantare prin acest program operational (autoritati locale, IMM-uri, ONG-uri si alte institutii) in indeplinirea masurilor de informare si publicitate de care sunt responsabile.
Beneficiarii finantarilor au obligatia, conform prevederilor contractuale, de a promova faptul ca proiectele sunt finantate de Uniunea Europeana si de Guvernul Romaniei prin Programul Operational Regional.
Manualul de identitate vizuala este utilizat pentru: panouri de promovare, placi permanente, afise, publicatii si alte materiale cu caracter informativ (inclusiv CD-uri si DVD-uri), materiale audio-video, site-uri web, comunicate de presa, prezentari, anunturi publicitare.
Pentru toate materialele se vor folosi modelele de design prezentate in acest manual. Daca modelul cautat lipseste, el va fi creat, respectandu-se indicatiile din manual si proportiile prezentate.
Beneficiarii vor aloca resursele financiare necesare pentru aplicarea regulilor de identitate vizuala.
In cadrul acestei sectiuni a site-ului ADR Centru, in calitate de Organism Intermediar pentru implementarea Programului Operational Regional in Regiunea Centru sunt prezentate cateva dintre elementele de baza care trebuie utilizate in vederea promovarii identitatii vizuale a Programului REGIO, inclusiv elementele grafice; regulile de utilizare a acestor elemente; precum si situatiile in care exceptii de la aceste reguli sunt permise.

Manualul de Identitate Vizuala