APROAPE 14 MILIOANE EURO POT FI FOLOSITE PENTRU FINANTAREA SPRIJINIRII AFACERILOR IN REGIUNEA CENTRU

Societatile comerciale din mediul urban sau rural din Regiunea Centru pot sa acceseze aproape 14 milioane euro fonduri nerambursabile, pentru dezvoltarea unor structuri de afaceri. Domeniul major de interventie 4.1 al Programului Operational Regional este destinat „Dezvoltarii durabile a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala”.

Pentru a accesa aceste fonduri, proiectele depuse spre finantare trebuie sa urmareasca construirea sau extinderea de cladiri si anexe ce vor fi utilizate de operatori economici, cu precadere IMM-uri, pentru activitati de productie sau prestare de servicii. De asemenea, se finanteaza si construirea sau extinderea infrastructurii rutiere, feroviare si de utilitati din interiorul acestor structuri de sprijinire a afacerilor, dar si pentru dotarea cu echipamente. Cererea deschisa de proiecte pentru domeniul 4.1 a fost lansata la nivel national pe 25 aprilie 2008, iar bugetul alocat domeniului este de 29,31 milioane euro. Pe langa societati comerciale sau societati cooperative, mai sunt eligibile pentru depunerea de proiecte pe acest domeniu si autoritatile administratiei publice locale din mediul urban sau rural, parteneriate intre autoritati ale administratiei publice locale, camerele de comert si industrie sau asociatiile care reprezinta mediul de afaceri.

„In contextul actualei situatii economice mondiale si a crizei din care economia romaneasca incearca sa iasa, celor care dispun de lichiditati li se recomanda sa investeasca. Aceste fonduri nerambursabile, destinate investitiilor, ofera oportunitatea dezvoltarii si diversificarii activitatii societatilor comerciale, pentru obtinerea unor rezultate bune si profitabile pe termen lung”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Pana in prezent pe acest domeniu au fost depuse 9 proiecte, din care sase au fost respinse. Un singur proiect a fost contractat, suma solicitata fiind de 11,08 milioane euro finantare nerambursabila. Celelalte doua proiecte care mai sunt in curs de evaluare solicita spre finantare 4,39 milioane euro. In prezent, a mai ramas spre finantare prin acest domeniu, peste 13,84 milioane euro, fonduri nerambursabile.
Cei ce doresc pot obtine mai multe informatii accesand site-ul ADR Centru www.adrcentru.ro, sectiunea Regio, sau la sediul din Alba Iulia, Piata Consiliul Europei, nr 32 D, telefon 0258818616, interior 281.