Nota AM POR privind documentaţia de contractare pentru toate proiectele acceptate în cadrul domeniul major de intervenţie 3.4 – apel 2014

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional a emis in 22 august 2014 Nota privind documentaţia de contractare pentru toate proiectele acceptate în cadrul domeniului major de intervenţie 3.4 – "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă", care prevede noul opis al contractului de finanțare.

Conform notei AM, noul opis include punctul 19. Deviz general [dacă nu este inclus la punctul 16 din OPIS] care va fi întocmit în conformitate cu Hotărârea nr. 28 din 9 ianuarie 2008 privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii. Pentru contractele cu grad de implementare fizică zero se va întocmi un singur deviz general pentru necesar de executat. In celelalte cazuri se vor întocmi 2 devize generale unul pentru lucrările executate si unul pentru necesar de executat.

Pentru proiectele care prevăd dotarea unităţilor de şcolare cu echipamente se va anexa la documentaţia de contractare lista cu dotările respective, listă care va cuprinde nr. echipamentelor propuse a fi achiziţionate şi valoarea fiecăreia dintre acestea. Valoarea totală inclusă în cadrul lista de dotări va trebui să corespundă cu Bugetul proiectului, linia bugetară 4.2.”