Domeniul major de interventie 5.3

Proiectele eligibile in cadrul acestui domeniu vizeaza crearea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica si dotarea acestora, dezvoltarea brandului turistic national, promovarea produselor specifice si sprijinirea activitatilor de marketing.

In cadrul acestui domeniu major de interventie, se finanteaza proiecte in cadrul a trei operatiuni:

  • Crearea unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica prin definirea si promovarea brandului turistic national;
  • Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor turistice si a activitatilor de marketing specifice;
  • Crearea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) si dotarea acestora.

 

I. In cazul operatiunii Crearea unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica prin definirea si promovarea brandului turistic national si a operatiunii Crearea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) si dotarea acestora – Componenta: Instituirea unui sistem integrat si informatizat a ofertei turistice romanesti, solicitantul eligibil este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului prin Directia Generala Promovare Turistica.

II. In cazul operatiunii Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor specifice si a activitatilor de marketing specifice, solicitantii eligibili sunt:

  • unitati administrativ teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale)
  • ONG-uri (persoane juridice de drept privat, fara scop patrimonial) 
  • parteneriat intre unitati administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale)
  • parteneriat intre unitati administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale) si ONG-uri

Depunerea de proiecte s-a supendat in data de 12.11.2010.

III. In cazul operatiunii Crearea Centrelor Nationale de Informare si Promovare Turistica (CNIPT) si dotarea acestora, solicitantii eligibili sunt autoritatile administratiei publice locale.

Cererile de finantare pot fi depuse la Organismul Intermediar din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.