Marti se intalnesc reprezentantii Regiunii Centru

Marti, 15 aprilie 2008, orele 11,00 se vor intalni la Alba Iulia reprezentantii celor sase judete ce constituie Regiunea Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. A doua sedinta din acest an a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Centru va reuni la masa discutiilor presedintii Consiliilor Judetene si prefectii celor sase judete, precum si reprezentantii a 18 primarii de comune si orase din regiune.

Sedinta CDR va fi prezidata de catre presedintele CDR d-na Edita Emoke Lokodi – presedinte CJ Mures si vicepresedintele CDR dl. Martin Bottesch-presedinte CJ Sibiu. Organizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, sedinta va avea ordinea de zi care supune aprobarii treisprezece subiecte de interes regional. Primul punct al ordinii de zi aduce in atentie si supune aprobarii membrilor CDR reactualizarea Planului Regional de Dezvoltare pe perioada 2007-2013. La punctele doi si trei ale ordinii de zi, membrii CDR vor decide asupra a doua rapoarte ale ADR Centru si anume Raportul de executie a Bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2007 si Raportului comisiei de cenzori pentru anul trecut. In continuare, ordinea de zi aduce in discutie aprobarea CDR asupra raportului activitatilor realizate anul trecut de catre ADR Centru, precum si propunerea unui plan de activitati pentru anul in curs.

„Suntem o echipa de 60 de oameni care realizam in fiecare an un progres pe drumul dezvoltarii durabile a Regiunii Centru, atat din punct de vedere economic, cat si din punct de vedere social. Consiliul pentru Dezvoltare Regionala este forul legislativ care aproba pasii pe care ii facem sau ii propunem pentru dezvoltarea Regiunii. Reprezentam cetatenii la nivel regional in toate forurile la care ne prezentam si prin actiunile pe care le intreprindem. Se pot vedea si rezultatele acestei munci depuse de noi prin obtinerea recunoasterii din partea unor beneficiari printr-o diploma de excelenta in domeniul consilierii, si foarte recent prin succesul inregistrat la Bruxelles prin lansarea oficiala a Biroului de reprezentare a Regiunii Centru" a declarat Simion Cretu, director  general al ADR Centru.
 
Modificarea componentei Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Centru si aprobarea componentei Comisiei de evaluare pentru Programul Phare 2006 – “Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”, sunt alte doua proiecte de hotarare asupra carora isi vor da girul membrii CDR.

Alte puncte aduse in atentia celor prezenti sunt stadiul planului integrat de dezvoltare a polului de crestere reprezentat de municipiul Brasov, situatia cererilor de finantare depuse pe Axa prioritara 3 a POR 2007-2013, domeniul major de interventie 3.1 – Reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate si o informare referitoare la doua retele de cooperare internationala. La capitolul diverse sunt propuse trei puncte ce prezinta raportul de activitate al Biroului Regiunii Centru la Bruxelles, raportul activitatii CRESC Centru si retragerea certificatelor de investitor din zona defavorizata a societatilor comerciale GRE CONTOR SRL cu sediul in Zlatna si EFAS COMPANY SA cu sediul in Zlatna – Patrangeni, jud. Alba.

Pentru cei interesati, materialele sedintei se pot accesa pe site-ul ADR Centru, www.adrcentru.ro , pagina dedicata CDR.