Finalizare proiect privind promovarea oportunitatilor de finantare disponibile prin Programul Operational Regional

In ultima zi a anului 2012, se incheie proiectul „Sprijin acordat in perioada 2011 – 2012 pentru OI din cadrul ADR Centru in informarea si publicitatea la nivel regional privind POR 2007 – 2013”, finantat prin Axa prioritara 6 „Asistenta tehnica”, domeniul major de interventie 6.2, al Programului Operational Regional. Prin acest proiect, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de Organism Intermediar al Programului Operational Regional a organizat, pe parcursul anilor 2011-2012, mai multe activitati de informare si promovare referitoare la obiectivul si oportunitatile de finantare nerambursabila ale programului. Contractul de finantare a avut un buget total alocat de 969.315,44 lei, din care 781.706,00 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila solicitata.

 

Au fost doi ani de munca intensa, in care au fost implicati peste 40 oameni, pentru promovarea oportunitatilor oferite de program pentru dezvoltarea unitara a regiunii. Conferinte de presa, vizite la proiecte cu mass media, campanii de TV, radio, prin presa scrisa, precum si multe alte tipuri de activitati au fost desfasurate pe perioada implementarii acestui proiect. In aceasta perioada am incercat tot timpul sa oferim celor interesati informatii utile care sa raspunda nevoilor lor. Avem contractat aproape tot bugetul de 440 milioane euro disponibil la nivel regional. Se pot vedea cladirile, echipamentele, strazile si celelalte locatii finantate prin fonduri Regio prin panourile sau etichetele semnalizate prin logo Regio Centru. Rezultatele vorbesc de la sine, insa mai avem de lucru, pentru imbunatatirea promovarii impactului Programului Operational Regional, deoarece activitatile din program se deruleaza pana in 2013”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

 

La nivelul Regiunii Centru, toate activitatile de promovare ale Programului Operational Regional au avut la baza Planul de comunicare al Organismului Intermediar din cadrul ADR Centru pentru POR 2007- 2013, plan conceput in concordanta cu Planul national de Comunicare si adaptat la necesitatile regionale.  Prin Serviciul Relatii Publice si Birou de Informare din cadrul ADR Centru, s-au organizat 70 de evenimente judetene sau regionale la care au participat peste 2000 de persoane. Au fost transmise pentru 130 de raspunsuri la solicitari de informatii ale cetatenilor sau ale jurnalistilor. Pe parcursul celor doi ani de activitate au fost elaborate si date presei aproape 100 de comunicate de presa si peste 1000 de articole au fost publicate in presa nationala sau regionala. Campanii outdoor si indoor, materiale promotionale, materiale informative atat tiparite cat si in format electronic au fost transmise in cele sase judete ale regiunii Centru, Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Mai multe informatii si rezultate puteti vedea accesand site-ul dedicat programului la nivel regional, www.regio-adrcentru.ro