ADR Centru continua activitatile pentru promovarea Programului Operational Regional

Prin activitatile prevazute de Programul Operational Regional REGIO la nivelul Regiunii Centru, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de Organism Intermediar, va asigura informarea celor interesati asupra oportunitatilor regionale de dezvoltare, dar si asupra exemplelor de proiecte de succes, care au asigurat investirea eficienta a fondurilor publice, ducand la cresterea calitatii vietii. Aceste actiuni sunt realizate in cadrul unui nou contract de finantare nerambursabila, semnat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management a Programului REGIO si ADR Centru. Contractul se va implementa pe parcursul perioadei 2013-2015, fiind o continuare a masurilor de informare si publicitate a programului Regio derulate de ADR Centru, din 2007 pana in prezent.

Contractul cu titlul „Sprijin acordat in perioada 01.01.2013 – 31.07.2015 pentru OI din cadrul ADR Centru in informarea si publicitatea la nivel regional privind POR 2007 – 2013”, cod SMIS 48197, este finantat prin Axa prioritara 6 „Asistenta tehnica” a Programului Operational Regional, domeniul major de interventie 6.2 – „Sprijinirea activitatilor de informare si publicitate pentru implementarea Programului Operational Regional 2007-2013”. Valoarea totala eligibila a contractului este de 960.902,04 lei.
Prin activitatile propuse spre finantare, proiectul sprijina implementarea Programului Operational Regional si metodele de promovare ale acestuia, asigurand cresterea capacitatii administrative a Organismului Intermediar pentru implementarea programului REGIO din cadrul ADR Centru. Acest proiect aduce, totodata, calitate si coerenta in operatiunile finantate la nivel regional, subliniind utilizarea eficienta si transparenta a fondurilor alocate Regiunii Centru.

„Am semnat acest contract in data de 26 august 2013, la sase ani de la demararea Programului in Regiunea Centru. Rezultatele la care am ajuns in aceasta perioada in implementarea proiectelor REGIO nu ar fi fost complete daca nu am fi inclus si componenta de informare si promovare a sprijinului de care beneficiaza Regiunea Centru, pentru dezvoltare cu sustinerea fondurilor europene. Pornind de la Planul de comunicare regional, adaptat situatiei concrete in care am ajuns cu implementarea programului, am prevazut organizarea de evenimente, pregatirea de materiale informative periodice si campanii media specifice brandului REGIO. Astfel informam cetatenii Regiunii Centru despre impactul fondurilor europene, prezentam proiectele contractate de catre autoritatile publice locale, de ONG-uri, sau de catre intreprinderi, si subliniem felul in care s-au utilizat fondurile destinate imbunatatirii si dezvoltarii climatului socio-economic din localitatile si judetele Regiunii Centru. Vom aduce in atentia publicului larg rezultatele palpabile, create prin proiecte, utilizarea eficienta a resurselor europene si beneficiile acestora, care se adreseaza cetateanului”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Prin intermediul acestui proiect, vor fi intreprinse de catre ADR Centru, la nivelul Regiunii Centru, activitati de promovare si informare cum sunt: sesiuni de informare; vizite cu presa la proiecte relevante, evenimente dedicate potentialilor beneficiari, mass-media si beneficiarilor de fonduri REGIO; campanii de promovare in mass media; tiparire si distributie publicatii; furnizarea de informatii punctuale prin intermediul Biroului de informare sau al paginii web www.regio-adrcentru.ro, precum si distribuirea unor materiale promotionale specifice Programului Operational Regional.