Seminar destinat prezentarii impactului programului REGIO

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat recent, in parteneriat cu Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia o intalnire de lucru cu mediul universitar, in special studenti si cadre didactice din cadrul Facultatii de Stiinte. In cadrul evenimentului, expertii ADR Centru au prezentat stadiul implementarii Programului Operational Regional in Regiunea Centru, precum si informatii referitoare la viitoarea perioada de programare a fondurilor europene.

Intalnirea s-a desfasurat sub forma unui seminar destinat informarii masteranzilor si specialistilor din domeniul economic care deruleaza proiecte cu finantare europeana, in cadrul caruia publicul tinta – reprezentanti ai mediului de afaceri si din mediul universitar – au participat la discutii punctuale privind implementarea proiectelor REGIO. Expertii ADR Centru au prezentat impactul pe care proiectele finantate prin Programul Operational Regional in Regiunea Centru il au asupra dezvoltarii mediului universitar si a colaborarii sale cu mediul de afaceri local si regional. De asemenea, au fost abordate si temele din Strategia de dezvoltare regionala a Regiunii Centru, in corelare cu modalitatile de pregatire a proiectelor pentru noua perioada de alocare a fondurilor europene nerambursabile, tinand cont de portofoliul de proiecte gestionat de ADR Centru.

”Cu partenerii nostri din Universitatea albaiuliana, dar si cu reprezentantii oamenilor de afaceri si ai consultantilor, dezbatem permanent stadiul implementarii Programului si discutam deschis despre problemele aparute in procesul de monitorizare a proiectelor contractate. De altfel, multi experti din echipa noastra sunt absolventi ai Universitatii. In fiecare intalnire transmitem partenerilor nostri cateva lectii invatate in urma derularii proiectelor finantate cu fonduri europene, iar acum, cand perioada de implementare a programului REGIO se apropie de final, stabilim cateva jaloane pentru portofoliul de proiecte regionale destinat urmatoarei perioade de programare in concordanta cu Strategia Europa 2020”, a declarat, dupa aceasta intalnire, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

O tema foarte interesanta pentru participantii la eveniment a reprezentat-o activitatea Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru. Expertii Agentiei au prezentat activitatea Centrului, materialele de informare disponibile, precum si drepturile de care beneficiaza tinerii europeni. Au fost dezbatute informatiile referitoare la stagiile de practica, bursele de studii si posibilitatile de ocupare a locurilor de munca in UE, oportunitati active si promovate constant de Centrul ED din cadrul ADR Centru.