11,6 milioane lei fonduri nerambursabile pentru reabilitarea strazilor din Sangeorgiu de Padure

Prin proiectul „Dezvoltarea economica, sociala si durabila a localitatii Sangeorgiu de Padure prin modernizarea unor strazi din oras” localitatea Sangeorgiu de Padure din judetul Mures are la dispozitie un buget de 11,64 milioane lei pentru reabilitarea a 14 strazi din oras. Contractul de finantare a fost semnat miercuri 22.02.2012, de catre domnul Andras Tar, primarul orasului Sangeorgiu de Padure si de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru. Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul aferent domeniului major de interventie 2.1 din cadrul Programului Operational Regional si se vor crea un numar de 45 de noi locuri de munca pe perioada executiei.

Proiectul contractat are o valoare totala de 14,41 milioane lei, din care 11,64 milioane lei reprezinta suma solicitata ca finantare nerambursabila, iar diferenta dintre cele doua valori reprezinta contributia financiara a beneficiarului la realizarea proiectului. Timp de 16 luni, perioada estimata ca fiind necesara pentru implementarea proiectului, fondurile solicitate prin proiect se vor aloca pentru modernizarea strazilor centrale din orasul Sangeorgiu de Padure, in lungime de 7,39 km. Prin implementarea acestui proiect beneficiarul urmareste reducerea costurilor de transport de marfuri si calatori, a duratei de transport si scaderea gradului de poluare a aerului si a apei. De asemenea, prin reabilitarea retelei de drumuri din oras se urmareste cresterea competivitatii intreprinderilor locale, a mobilitatii fortei de munca, dar si a sigurantei si vitezei de circulatie.

„Este cel de-al 17 proiect contractat pe domeniul 2.1, ce finanteaza reabilitarea drumurilor si a strazilor din Regiunea Centru. In prezent, bugetul alocat domeniului l-am depasit, ca fonduri solicitate, cu peste 30%, prin contractarea a 124,5 milioane euro destinati proiectelor de reabilitare si modernizare strazi si drumuri din cele sase judete ale regiunii noastre. Obiectivele acestui proiect se regasesc in fiecare proiect contractat, impreuna contribuind la fluidizarea traficului in regiune, o infrastructura rutiera buna ce permite circularea in conditii de siguranta atat pentru pietoni, cat si pentru soferi”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Acest domeniu a fost primul lansat in cadrul Programului Operational Regional si au fost puse la dispozitia autoritatilor 93,65 milioane euro pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din judete si orase. Prin cele 17 proiecte contractate la nivelul Regiunii Centru se vor reabilita 228,39 km de drum judetean, 6,43 km centura de drum si 21,625 km de strazi urbane reabilitate. Mai multe detalii referitoare la denumirea beneficiarilor, valorile si activitatile finantate, pe parcursul celor doua sesiuni de depunere, puteti obtine accesand pagina web Regio ADR Centru, link: http://regio-adrcentru.ro/Lista.aspx?t=PORListaProiecte