Servicii medicale si echipamente medicale performante cu investitii nerambursabile de 22 milioane euro

Cinci ambulatorii si un spital judetean din Regiunea Centru au la dispozitie un buget de 21,90 milioane euro fonduri nerambursabile pentru modernizare si dotare cu aparatura noua performanta. Fondurile sunt asigurate din bugetul Programului Operational Regional, derulat la nivelul Regiunii Centru de catre ADR Centru, prin domeniul major de interventie 3.1 – „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor de sanatate”.

Fondurile sunt investite pentru imbunatatirea calitatii infrastructurii serviciilor de asistenta medicala si repartizarea echilibrata a acestora, pentru asigurarea unui acces egal al cetatenilor din Regiunea Centru la serviciile de sanatate. Diagnosticare rapida cu aparatura medicala performanta, cabinete de policlinica igienice si dotate, precum si un spital renovat si dotat in judetul Covasna, sunt cateva din rezultatele ce se vor vedea la finalizarea celor 6 proiecte finantate cu peste 21 milioane euro din bugetul alocat prin Programul Operational Regional Regiunii Centru.

“Avem nevoie de servicii medicale de calitate pentru a asigura si mentine o buna stare de sanatate fizica, mintala si sociala a cetatenilor. Sanatatea este o valoare pentru fiecare, iar la sistemul de sanatate cu totii apelam pe parcursul vietii. Este o nevoie de baza a oricarei societati si, prin aceste investitii, se urmareste crearea unui sistem de sanatate orientat pe prevenirea bolilor. Se vor oferi populatiei serviciile necesare pentru mentinerea si dobandirea unei mai bune stari de sanatate, iar reactia celor angajati in sistem va fi mai prompta si mai rapida la amenintarile si provocarile din domeniul sanatatii”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Cele sase proiecte finantate, au o valoare totala de 27,82 milioane euro, si solicita fonduri pentru modernizarea cladirilor, modernizarea utilitatilor generale si specifice, crearea si modernizarea facilitatilor de acces pentru persoane cu dizabilitati fizice si pentru achizitionarea de echipamente.
Localizarea exacta a proiectelor, fondurile alocate si destinatia lor le puteti afla prin accesarea site-ului ADR Centru – www.regio-adrcentru.ro, Harta proiectelor sau prin accesarea sectiunii Lista proiecte finantate.