Peste 100 milioane euro fonduri nerambursabile investiti in reabilitarea drumurilor din Regiunea Centru

Drumurile Regiunii Centru devin mai sigure prin reabilitarea strazilor din orase si prin modernizarea dumurilor judetene ce fac legatura intre orase si judete. Sunt 103,18 milioane euro fonduri nerambursabile contractate prin 14 proiecte, pentru reabilitarea a peste 324 km de drum din cele sase judete ale Regiunii Centru. Fondurile sunt asigurate din bugetul Programului Operational Regional, derulat la nivelul Regiunii Centru de catre ADR Centru, prin domeniul major de interventie 2.1 – Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia / reabilitarea soselelor de centura.

Fondurile sunt investite in repararea drumurilor din orase, a drumurilor judetene, precum si intr-o sosea de centura din Regiunea Centru, pentru a imbunatati accesul auto in regiune, pentru cresterea mobilitatii populatiei, bunurilor si serviciilor din regiune, precum si pentru reabilitarea unor drumuri de acces in zone turistice.

“Implementarea si finalizarea cu succes a acestor proiecte este necesara pentru stimularea dezvoltarii economice durabile. Avem si un exemplu de buna colaborare intre doua judete, pentru atingerea obiectivului acestor investitii, respectiv colaborarea consiliilor judetene din Sibiu si Alba care au contribuit si financiar si cu resurse umane la crearea unei legaturi intre Marginimea Sibiului si Valea Sebesului. Din totalul fondurilor contractate am platit primariilor si consiilor judetene suma de 30 milioane euro pentru lucrarile efectuate. Practic, in fiecare judet din Regiune sunt drumuri judetene sau strazi din orase ce sunt reabilitate din fondurile Regio si, unde vedeti un panou cu Regio, stiti ca acel drum este finantat din program”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

La nivelul Regiunii Centru au fost depuse spre finantare pe acest domeniu 46 de proiecte in valoare totala de peste 400 milioane euro. Dintre acestea, 14 au fost contractate, prin care se vor reabilita 214,84 km drum judetean, 6,43 km sosea de centura si 20,219 km de strazi urbane. Alte trei proiecte ce solicita spre finantare 14,84 milioane euro, sunt in lista de rezerva, urmand a primi finantare daca mai raman fonduri disponibile.

Localizarea exacta a proiectelor, fondurile alocate si destinatia lor le puteti afla prin accesarea site-ului ADR Centru – www.regio-adrcentru.ro, Harta proiectelor sau prin accesarea sectiunii Lista proiecte finantate.