Dezbatere privind viitorul industriei manufacturiere în Regiunea Centru, Centrul CATTIA – Brașov I 23 septembrie 2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în cooperare cu Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă în Brașov și Iceberg, coordonatorul Hub-ului EIT Manufacturing organizează, în data de 23 septembrie 2020, la Centrul CATTIA Brașov, de la ora 11, o dezbatere privind viitorul industriei manufacturiere a Regiunii Centru. Evenimentul cu titlul Industria manufacturieră din Regiunea Centru, încotro? va avea loc fizic și cu interacțiuni din mediul online, fiind transmis video în direct în social-media. Din cauza contextului pandemic actual, locurile sunt limitate și înscrierile se pot face exclusiv online!

EIT Manufacturing este un parteneriat format din mai mult de 55 de organizații, inclusiv Volkswagen, Volvo, Universitatea de Tehnologie din Darmstadt, Comisia Franceză pentru Energii Alternative și Energie Atomică (CEA), Siemens, Universitatea Slovacă de Tehnologie și Whirlpool Europe. Această rețea are sprijin și susținere din partea Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism independent al UE creat pentru a susține inovatorii să transforme cele mai bune idei în produse, servicii și locuri de muncă pentru Europa. EIT a fost creat în 2008 pentru a impulsiona capacitatea inovatoare a Europei. EIT este parte integrantă a Horizon 2020, Programul-cadru al UE pentru cercetare și inovare 2014-2020, este o inițiativă unică a UE, singura care integrează pe deplin domenii precum business, educație și cercetare. Acest institut susține dezvoltarea parteneriatelor paneuropene dinamice între universități, laboratoare de cercetare și companii – comunități de inovare.

Trei forțe majore vor influența industria manufacturieră a Regiunii Centru în anii ce vor urma: transformarea digitală, criza provocată de COVID 19 și măsurile de reorganizare a lanțurilor de valoare globale. Având în vedere importanța industriei manufacturiere pentru economia Regiunii Centru, o dezbatere despre viitorul acestui sector este esențială.

Evenimentul de la Brașov va aduce în atenția participanților perspectivele privind dezvoltarea industriei în zona Brașov – Sfântu Gheorghe din Regiunea Centru, perspectivele și viziunea mediului privat pentru viitorul industriei locale, precum și problemele, reziliența, transformarea și finanțarea schimbărilor pentru mediul industrial din regiune. Dezbaterilor vor dura cel mult 3 ore, fiind abordate atât punctele de vedere ale reprezentanților mediului privat, cât și abordările reprezentanților administrației publice locale și ai instituțiilor de învățământ.

Evenimentul se va derula atât offline (în limita locurilor disponibile), cât și online, pe platformele social-media ale organizatorilor. Înregistrarea participanților poate fi
Înregistrarea participanților se realizează la următorul link: http://bit.ly/industriamanufacturiera

EIT Manufacturing Hub România își propune să acționeze ca un punct de interacțiune între EIT Manufacturing și actorii locali din ecosistemul românesc, sporind, de asemenea, implicarea și participarea părților interesate locale prin organizarea de evenimente de informare si promovarea apelurilor de proiecte și oportunități ale EIT Manufacturing. Detalii despre acest Hub, regăsiți aici.

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați http://www.eitmanufacturing.eu