Spatii moderne pentru servicii, birouri, logistica si productie pe 5000 mp in vestul Sibiului

Cea de-a doua structura destinata dezvoltarii afacerilor ce se dezvolta cu fonduri nerambursabile REGIO in municipiul Sibiu obtine finantare in urma semnarii contractului pentru proiectul ”Structura de sprijinire a afacerilor destinata IMM-urilor si microintreprinderilor Sibiu-Vest”. Proiectul obtine fonduri nerambursabile pe Domeniul Major de Interventie 4.1, prin programul gestionat la nivelul Regiunii Centru de catre ADR Centru, prin care mai sunt finantate alte 7 astfel de cereri de finantare, in judetele Brasov, Covasna, Mures si, desigur, Sibiu. Contractul ce aloca sume nerambursabile in cuantum de aproape 70% din valoarea totala de peste 19,7 milioane lei, a fost semnat azi de catre directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu si reprezentantii investitorului, SC Trans Montana SRL.

Proiectul ”Structura de sprijinire a afacerilor destinata IMM-urilor si microintreprinderilor Sibiu-Vest” are o valoarea totala de 19,756 milioane lei, din care circa 10,514 milioane lei sunt fonduri nerambursabile, solicitate de catre beneficiarul proiectului. Diferenta dintre cele doua sume reprezinta contributia asigurata de catre beneficiar pentru realizarea proiectului si va fi acoperita pe durata investitiei, respectiv circa 18 luni, cat estimeaza echipa investitorului ca sunt necesare pentru finalizarea lucrarilor. Prin proiect, din fondurile solicitate, se va construi un centru complex, format din 2 corpuri de cladire si o curte complet amenajata, pe o suprafata de peste 15.500 mp de pe str. Barcelona, nr 9, din Sibiu. Investitia este de tip ”green-field”, deci se va porni de la un teren viran pe care vor fi construite o hala pentru productie si servicii, in corpul respectiv de cladire urmand a exista si spatii pentru birouri, in timp ce a doua cladire nou construita va fi destinata unor hale de depozitare si servicii. Suprafata utila nou creata a structurii de afaceri va fi de circa 5700 mp. Investitorul va asigura utilitatile necesare pentru deservirea sit-ului si reteaua de drumuri din incinta. In acest centru de afaceri se estimeaza ca vor functiona cel putin un IMM si 5 microintreprinderi, urmand a fi angajate 86 de persoane, din care 30 femei.

“Prin fondurile nerambursabile alocate, Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei sprijina investitiile in mediul local si regional de afaceri. Avem investitii private semnificative la nivelul Regiunii Centru si, pentru viitoarea perioada de programare, vom vedea cum aceste noi structuri asigura transferul efectiv de tehnologie si dezvoltarea micilor firme. Accesarea fondurilor nerambursabile pentru acest gen de afaceri nu este un aspect foarte simplu, de aceea, nu numai ca-i sustinem pe cei care decid sa atraga astfel de fonduri, prin furnizarea tuturor informatiilor necesare bunei realizari a proiectului, dar si prin programele si proiectele noastre de la nivel regional, complementarea domeniului de afaceri. Avem nevoie de astfel de initiative si stim ca ele vor continua si in perioada 2014-2020, in special pentru crearea de noi oportunitati de investitii si noi locuri de munca pentru cetateni”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Celelalte 7 proiecte contractate pe acest domeniu sunt localizate astfel: 3 in judetul Mures, 2 in judetul Brasov si cate unul in judetele Covasna si Sibiu. Valoarea totala a acestor 7 proiecte este de peste 55 milioane euro, suma nerambursabila solicitata prin aceste initiative fiind de peste 29 milioane euro. Pe acest domeniu mai este o cerere de finantare aflata in faza precontractuala, ce solicita circa 2 milioane euro si pentru care va fi semnat curand un nou contract REGIO.