Au fost revizuite Ghidurile solicitantului pentru prioritatea de investiţii 3.1A – Eficiența energetică în clădiri rezidențiale si pentru prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene a publicat azi, 21 martie a.c., o nouă revizuire a Ghidului solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte nr. POR 2016/3/3.1 – Axa prioritară 3: Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 –  Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale respectiv în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/5/5.1/1, Axa prioritară 5 – Imbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de Investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural.

Revizuirea Ghidului solicitantului pentru prioritatea de investiţii 3.1A a vizat corelarea cu modificările aduse Ghidului general POR (prin Ordinul MDRAPFE nr. 286/15.02.2017), în ceea ce privește:

  • Modelul standard orientativ al contractului de finanțare
  • Modelul A ”Opisul cererii de finantare”
  • Modificarea termenului de depunere a documentelor din cadrul etapei precontractuale de la 30 de zile lucrătoare la 30 de zile calendaristice pentru proiectele pentru care nu s-a demarat etapa respectivă

Revizuirea Ghidul solicitantului pentru prioritatea de investiţii 5.1 a vizat corelarea cu modificările aduse Ghidului general POR (prin Ordinul MDRAPFE nr. 286/15.02.2017), în ceea ce privește:

  • Modelul standard orientativ al contractului de finanțare
  • Model F 5.1 Acord de parteneriat model orientativ

Restul condițiilor și prevederilor din ghidul specific rămân neschimbate