Targ international pentru promovarea inteligenta a industriilor aerospatiale si din domeniul automotive

Colaborarea inceputa in cursul anului trecut intre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru si compania franceza Advanced Business Events este concretizata din nou, la acest inceput de an, prin organizarea, in parteneriat, a Targurilor Internationale ”Automotive & Aerospace Meetings Romania”, care se desfasoara in Pavilioanele C si D din Complexul Expozitional Romexpo – Bucuresti, in perioada 13-15 februarie 2018. La acest eveniment participa 140 de companii 20 de tari europene.

 Intitulat ”Automotive Meetings Romania – Manufacturing & Aftermarket – editia I”, targul care vizeaza dezvoltarea relatiilor de afaceri dintre companiile straine si cele care activeaza pe piata romaneasca in domeniul industriei auto, cu toate componentele sale, se desfasoara in paralel cu manifestarea expozitionala dedicata industriilor din domeniul aeronautic. Editia din acest an a celor doua evenimente este organizata sub egida Ministerului Economiei si a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, cu sprijin din partea InvestRomania, OPIAR si al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. La acest eveniment ADR Centru are un rol determinant prin organizarea, pentru prima data in cadrul unui astfel de eveniment, a unei vizite de documentare si informare a participantilor la targ, in Regiunea Centru, la companii din judetele Alba, Brasov si Sibiu care activeaza in cele doua domenii. La ”Automotive Meetings Romania”, editia februarie 2018 – platforma internationala de intalniri de afaceri intre furnizori si contractori din industria automotive – participa 76 de firme din 16 tari, intre care Germania, Marea Britanie, Franta, Spania, Italia, Austria, Turcia, Ungaria, Slovenia, Cehia si, bineinteles, Romania. Din Regiunea Centru, in afara  de standul ADR Centru, care prezinta oportunitatile generale de investitii in regiunea noastra, participa inca sapte companii de renume, intre care COMPA Sibiu si Roman Brasov.

In acest an are loc cea de-a doua editie a Targului international ”Aerospace Meetings Romania”, derulat in paralel cu ”Automotive Manufacturing Meetings Romania”, tot la ROMEXPO Bucuresti. Din punct de vedere al tipului de eveniment ”Aerospace Meetings Romania” este prima manifestare din tara noastra dedicata intalnirilor de afaceri din industria aeronautica, aerospatiala si de aparare. Prima editie, de anul trecut, s-a bucurat de un succes important, atragand participarea unor companii internationale de prestigiu. La prima editie au participat 130 de companii din 15 tari si au fost organizate 1.300 de intalniri de afaceri intre furnizori si cumparatori. La evenimentul din acest an participa firme din Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Belgia, Ungaria, Cehia, Polonia, Slovenia si Romania. Din Regiunea Centru sunt prezente 7 companii, intre care IAR Ghimbav, Airbus Helicopters Romania, Aernova European Components, Premium Aerotec si Aeropart Expert.

Intalnirile de afaceri sunt organizate intre companii purtatoare de proiecte sau in cautare de noi furnizori si companiile care ofera solutii, servicii sau produse pentru fiecare din partenerii din industria orizontala. Intalnirile sunt organizate pe baza alegerilor facute de fiecare companie participanta, iar evenimentul in ansamblul sau isi propune sa adune in acelasi loc toate companiile care intervin in lantul de productie din jurul fiecarei industrii.

”Am deschis aceasta colaborare cu firma franceza, deoarece este recunoscuta la nivel mondial pentru calitatea evenimentelor de business pe care le organizeaza. La nivelul Regiunii Centru, domeniile din industriile de aeronautica si automotive fac parte din Strategia de Specializare Inteligenta regionala, ca si componente referitoare la industriile cu cel mai mare avant din ultima perioada. Firmele de la noi exceleaza chiar la nivel european in aceste domenii, iar in regiune s-au stabilit in ultimii ani multi investitori straini care au dezvoltat afaceri relevante pentru aceste industrii. De altfel, in Romania, sectorul auto are o contributie foarte importanta la echilibrarea schimburilor comerciale cu statele europene, balanta exporturilor inregistrand an de an valori semnificative la nivel national. Strategia noastra raspunde nevoii de a fundamenta mai bine investitiile in cercetare, dezvoltare si inovare realizate prin politica de coeziune a UE. Ne dorim ca, in urma dezvoltarii parteneriatului nostru si a derularii acestor targuri pentru industriile regionale, fondurile structurale alocate prin programul REGIO 2014-2020 sa poata fi folosite mai eficient pentru dezvoltare”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, referindu-se la participarea Agentiei la evenimentele de la Bucuresti.

Organizatorul evenimentelor de la ROMEXPO este compania franceza Advanced Business Events (abewww.advbe.com) organizatorul seriilor de evenimente Aerospace Meetings si Automotive Meetings peste tot in lume. Prin marca, BCI Aerospace, abe organizeaza evenimente de prestigiu precum Aeromart Toulouse, Aeromart Montréal, Aeromart Nagoya, Aeromart Korea, Aeromart Summit Tianjin, cat si evenimentul A&DSS Seattle, organizat in parteneriat cu Boeing. In cea de-a treia zi a manifestarii, joi, 15 februarie 2018, ADR Centru va organiza trei vizite de documentare la obiective industriale din Regiunea Centru, in domeniile Aeronautic si Automotive, respectiv la Airbus Helicopters Romania, din Ghimbav-Brasov, la Compa SA, din Sibiu si la Star Assembly, din Sebes-Alba, unde si-au anuntat intentia de a participa aproape o treime din cei prezenti la targurile de la Bucuresti.