A întinerit Parcul Tineretului – Orașul Luduș!

Prin proiectul „Modernizare, amenajare și dotare Parcul Tineretului” din orașului #Luduș, edilii au valorificat durabil spațiul urban disponibil, transformând un teren degradat și neutilizat, într-un spațiu verde, cu funcțiuni de agrement.

Beneficiarii finali sunt locuitorii orașului Luduș și turiștii, adică mai mult de 20.000 de oameni, care au la dispoziție un spațiu verde cu suprafața de aproape 2,3 hectare, care include un spațiu de joacă pentru copii, un teren de sport multifuncțional, precum și aparate de fitness pentru adulți, copii și persoane cu dizabilități.

Investițiile au inclus și pavarea a  peste 1300 mp alei pietonale, amenajarea unei piste de alergare elastică în suprafață de 540 mp și montarea în interiorul parcului a 40 bănci, 6 seturi de mobilier urban, 8 cișmele, 10 suporturi rastel pentru biciclete, 40 seturi coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă, a unui șistem automat de irigații și a unui șistem de supraveghere video.

Acest parc este printre primele din Regiunea Centru în care a fost montat un șistem wireless și un șistem de sonorizare ambientală. Totodată, acest parc, unui dintre cele mai moderne din județul #Mureș, beneficiază și de un spațiu funcțional care cuprinde toalete publice, vestiare și spații de administrare.

Beneficiarul investiției – Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Luduș

Valoarea totală a proiectului este de 8.034.910,34 lei, din care finanțare nerambursabilă în valoare de 7.717.515,67 lei, așigurată prin #Regio-POR 2014-2020.

Axa prioritară – 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural

Prioritatea de Investiții – 5.2. – Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din orașele mici, mijlocii și municipiul București