Spații moderne pentru IT-ști în Covasna

Societatea comercială GNOME DESIGN SRL a construit un nou spațiu de lucru prin proiectul „Dezvoltarea unei unități noi de prestare a serviciilor, in cadrul firmei SC Gnome Design SRL”,  pentru derularea activaților propuse prin proiect.

La subsol au fost amenajate spatiile tehnice necesare și un garaj cu 4 locuri de parcare inclusiv pentru persoane cu dizabilități. La frontul stradal de la parter este amenajată intrarea principala pietonală și spațiul suprateran al ascensorului auto. Primele două nivele supraterane sunt organizate funcțional în doua tronsoane: tronsonul stradal si tronsonul din spate. Între cele doua tronsoane este amenajată la fiecare nivel o chicinetă și grupul sanitar cu toalete amenajate și pentru persoane cu dizabilități. În tronsonul stradal al parterului sunt amenajate spații de dezvoltare software dar și o sală de ședințe, iar în tronsonul din spate este amenajat spațiul de testare software, cu o sala de ședințe adițională. Etajul 1 are o dispoziție funcțională foarte asemănătoare cu parterul, având mai multe spații de dezvoltare software

În perioada de implementare, societatea GNOME DESIGN SRL a realizat achiziționarea de echipamente software și hardware, panouri fotovoltaice, echipamente cu un consum redus de energie: sistem de iluminat cu Led și altele. S-au creat 5 locuri noi de muncă, dintre care unul este destinat unei persoane din grupul defavorizat.

Beneficiarul investiției – SC GNOME DESIGN SRL, jud. Covasna

Valoarea totală a proiectului este de 7.771.294,12  lei, din care finanțare nerambursabilă în valoare de 4.384.889,68 lei, asigurată prin Regio-POR 2014-2020.

Axa prioritară – 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici şi mijlocii

Prioritatea de Investiții  2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor