Fenyo la Miercurea Ciuc – un „pin” pentru relaxare în conexiune cu istoria

Prin proiectul „Extinderea capacitații de servicii in cadrul structurii de cazare la societatea FENYO SRL”, s-a realizat creșterea capacitații de cazare existente și s-a creat unul dintre cele mai moderne spații wellness. Hunguest Fenyő*** este situat în inima orașului Miercurea Ciuc, Csikszereda reședința județului Harghita, în imediata vecinătatea parcului central și patinoarului artificial. Hotelul este la 5-10 minute de mers pe jos de Castelul Mikó, care găzduiește Muzeul Secuiesc al Ciucului. Tot printre conexiunea cu istoria, strada pietonală care evocă atmosfera veacului trecut, teatrul și biserica mileniului sunt în apropiere. Partea de spa și wellness are o suprafață de 850 mp și vă așteaptă cu piscină, jacuzzi, insulă-saună (saună finlandeză, infra saună, camera cu aburi), camere de sare, insule de înfrumusețare (Coafor, manichiură). Aici se pot realiza diferite masaje și măști corporale ca să aveți parte de mult răsfăț și relaxare. Au fost create 5 noi locuri de muncă, iar prin realizarea investițiilor se așteaptă creșterea veniturilor întreprinderii cu cel puțin 20% in 3 ani după implementare proiectului. În maghiara Fenyo înseamnă Pin. Deci aici este realizat un „pin” modern pe harta județului Harghita.

Beneficiarul investiției – SC FENYO SRL, jud. Harghita

Valoarea totală a proiectului este de 9.137.958,82  lei, din care finanțare nerambursabilă în valoare de 4.408.523,36 lei, asigurată prin Regio-POR 2014-2020.

Axa prioritară – 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici şi mijlocii

Prioritatea de Investiții  2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor