Creşterea competitivităţii economice şi dezvoltarea durabilă a sectorului productiv prin investiţii în echipamente şi tehnologii performante

Fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule și pentru motoare de autovehicule, este principala activitate a POLYCONTACT HERMANNSTADT SRL din #Sibiu,care este acum mai inovativă datorită achiziționării echipamentelor high-tech dotate cu soft-uri specializate, prin RegioPOR. Proiectul „Creşterea competitivităţii economice şi dezvoltarea durabilă a sectorului productiv prin investiţii în echipamente şi tehnologii performante” a extins capacitatea de producție și a reușit creșterea semnificativă a volumului de producție datorită tehnologiilor inovative în producerea de cablaje electronice, componente utilizate în automotive. Achiziția echipamentelor a îmbunătățit semnificativ performanța și fiabilitatea produselor furnizate de POLYCONTACT HERMANNSTADT SRL, astfel reușind să acapareze o mare parte din piață, anumite produse sunt livrate constant în China și Japonia.

Implementarea proiectului a dus la creșterea competitivității atât pe piața internă cât și pe piața externă. Polycontact poate reacționa rapid la solicitările clienților săi. Tehnologia echipamentelor a asigurat automatizarea și organizarea proceselor de fabricație în conformitate cu platformele tehnologice promovate în Uniunea Europeană. Datorită panourilor solare și panourilor fotovoltaice și consumul energetic a fost redus, diminuând consumul de gaze naturale și implicit, emisiile de CO2.

Beneficiarul investiției – POLYCONTACT HERMANNSTADT SRL

Valoarea totală a proiectului este de 7.547.279,88  lei, din care finanțare nerambursabilă în valoare de 3.686.364,36 lei, asigurată prin #Regio-POR 2014-2020.

Axa prioritară – 2 – Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii

Prioritatea de Investiții – 2.2 – Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor