Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.1 Sibiu în vederea îmbunătățirii eficienței energetice

Obiectivul general al proiectului ”Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.1 Sibiu în vederea îmbunătățirii eficienței energetice”, a fost reprezentat de reabilitarea termică a clădirii, în scopul creșterii eficienței energetice a acesteia, precum și pentru reducerea costurilor de întreținere a clădirii, creând în același timp condiții de învățământ mai bune pentru elevi.

Pentru Corpul A al Școlii Gimnaziale nr. 1 Sibiu s-au efectuat lucrări de izolare termică a fațadei, reabilitare termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, lucrări ce vizează instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, lucrări de reabilitare a instalației de iluminat, lucrări conexe de reparare a elementelor de construcție ale fațadei, care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii.

La corpul B, Sala de sport s-au realizat și măsurile prevăzute mai sus, la care se adaugă izolarea termică a părții vitrate, prin înlocuirea ferestrelor existente cu tâmplărie cu geam termoizolant.

Peste 550 elevi care frecventează cursurile desfășurate în cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Sibiu din Municipiul Sibiu, 31 de cadre didactice și 9 persoane aferente personalului auxiliar sunt beneficiarii direcți ai acestui proiect.

Beneficiarul investiției UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ MUNICIPIUL SIBIU

Valoarea totală a proiectului este de 7.982.816,31 lei, din care finanțare nerambursabilă în valoare de  7.823.159,98 lei, asigurată prin #Regio-POR 2014-2020.

Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Prioritatea de Investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusive în clădirile publice și în sectorul locuințelor / Operațiunea B – CLĂDIRI PUBLICE.