Reparații capitale, modernizare și eficientizarea energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru

Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru este o instituție medicală din subordinea Consiliului Județean Brașov, care acordă servicii medicale, de îngrijire precum și servicii sociale persoanelor cu afecțiuni pulmonare. Locația în care este amplasată unitatea este una deosebită, destul de îndepărtată de comună, amestecându-se prin verdele de la poalele dealului Lempeș din extravilanul comunei Sânpetru, un cadru natural generos.

Buna administrare a fondurilor europene investite prin acest proiect Regio Centru 2014-2020 se vede și din impresiile pacienților, cel mai recent comentariu fiind unul dorit de orice unitate de spitalizare ”cel mai frumos, curat și îngrijit spital în care am fost. Totul este proaspăt renovat, condiții ca la un spital privat. Personalul este foarte amabil și atent cu pacienții, vin să te verifice mereu, comunică cu oamenii, aproape că te face să uiți de problemele pe care le ai. Un exemplu pentru alte spitale de stat. Recomand cu încredere!”

Valoarea totală a proiectului este de 11.537.538,50 lei, din care finanțare nerambursabilă în valoare de  6.219.987,50 lei, asigurată prin #Regio-POR 2014-2020.

Descriere proiect

Obiectivul investiției l-au reprezentat lucrările de reparații și consolidare, de recompartimentare, modernizarea și eficientizarea energetică a corpului de clădire C1 din cadrul incintei Unității de Asistenta Medico-socială de Pneumoftiziologie Sânpetru.

Clădirea ce face obiectul proiectului datează dinainte de 1958. Toate lucrările propuse în cadrul proiectului, au fost realizate etapizat, astfel încât activitatea pacienților și personalului să fie afectată cât mai puțin. Proiectul a urmărit eficientizarea costurilor și a randamentului din punct de vedere energetic care au condus la creșterea calității serviciilor din sănătate.

Lucrările ce au făcut obiectul proiectului, au constat în:

  • Lucrări de reparații la elementele structurale (lucrări conexe): lucrări de consolidare a fundațiilor; lucrări pentru realizarea rostului seismic; lucrări de reparație a pereților din zidărie și a fisurilor; lucrări de consolidare a golurilor de tâmplărie etc.
  • Lucrări reparații la învelitoare și terase exterioare (lucrări conexe): lucrări la acoperiș, refaceri si finisaje noi; lucrări la terase și accese: accese și terase exterioare la nivelul parter; dren preluare ape meteorice etc.
  • Lucrări de eficientizare energetică care au constat în măsuri de creștere a eficienței energetice;
  • Lucrări de recompartimentare (lucrări conexe): lucrări de reparații la elementele structurale incluzând totalitatea lucrărilor necesare reparării elementelor structurale ce prezinta degradări locale, inclusiv refacerea finisajelor în zonele afectate; lucrări reparații la învăluitoare și terase exterioare, lucrări de eficientizare energetic incluzând totalitatea lucrărilor necesare reabilitării termice a anvelopantei parte opaca si vitrată, inclusiv lucrările de repartiție la nivelul fațadei, soclurilor și a trotuarelor. Au fost incluse și lucrările de modernizare și reabilitare la nivelul instalaților de încălzire, climatizare și iluminat; lucrări necesare recompartimentării unor spații interioare pentru eficientizarea circuitelor de funcționare inclusiv lucrări de refacere a finisajelor și instalaților în camerele rezultate;

Beneficiari direcți: Implementarea proiectului a îmbunătățit condițiile de muncă pentru personalul spitalului și calitatea serviciilor oferite bolnavilor asistați, eficientizând cheltuielile cu întreținerea clădirii și dimensiunea costurilor cu utilitățile.

Beneficiari indirecți: Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt pacienții unității, care au de acum condiții decente pe întreaga perioadă de spitalizare.